INTERN BUURT OVERLEG (IBO)

 

Het IBO is de bewonersorganisatie voor de bewoners van Amsterdam-Zuidoost. Wilt u hier meer over weten?

Lees dan snel verder!

VISIE en missie

Het IBO is de bewonersorganisatie voor de bewoners van Amsterdam-Zuidoost. Het doel van het IBO is het versterken van de onderlinge communicatie binnen de wijk en het versterken van de communicatie van de wijk richting betrokken organisaties en overheden. Het IBO creëert daarmee eenheid binnen de wijk. Het IBO is de vereniging die de functie op zich neemt de grassroots-lobbyorganisatie te zijn voor bewoners richting het lokale en centrale gemeentelijke bestuur. Het gaat hierbij om korte en directe lijnen met de verschillende bestuurslagen en organisaties. Onze missie is daarom het versterken van de kwaliteit van directe inspraak en dus ook de democratisering en participatie binnen de wijk te doen toenemen. 

We zien dat de inwoners van de Zuidoost steeds vaker initiatieven ontplooien voor de buurt, waarbij de gemeente niet of nauwelijks bij betrokken is. Het streven naar wijk democratie vraagt daarom om verantwoord democratisch handelen. Dat wil zeggen dat de bewoners uit de wijk deze initiatieven zouden moeten organiseren. Het idee achter het IBO is dat deze de buurtorganisatie op zich neemt door deze te laten coördineren door sleutelfiguren uit de wijk. Het IBO maakt het mogelijk voor de wijk om invulling te geven aan eigen programmering. Het gaat hierbij om buurtinitiatieven, het evalueren en ondersteunen van projecten enzovoort. Wijk democratie beperkt zich niet alleen tot bewoners van 18 jaar en ouder, want de stem van jongeren en kinderen is hierin onmisbaar. Het IBO richt zich dus op jong en oud. In onze visie is het IBO er voor de hele wijk.

We zijn altijd benieuwd naar nieuwe meningen en gedachten. Laat ons via de enquête weten hoe je denkt over je wijk.

AGENDA

Wil je ook een keer aanwezig zijn bij een IBO-bijeenkomst of IBO-activiteit?

Blijf hier op de hoogte van de geplande bijeenkomsten en activiteiten!

Geen evenementen gevonden!

Nieuws

Volg hier het laatste nieuws van het IBO!

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Lidmaatschap bewoners

Via deze weg kunt je lid worden van het IBO. Het IBO-lidmaatschap kost je niks, maar levert je wel veel op. Zo word je aan de hand van een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen binnen de wijk met betrekking tot het IBO, word je geholpen uw initiatieven te realiseren en krijg je de mogelijkheid om uw mening over de wijk te geven waar echt naar wordt geluisterd. Vul onderstaand formulier in en uw lidmaatschap is een feit!

vrijwilligers

Wil jij ook IBO-er worden? Dat kan! Als IBO-er ben je een doener. Iemand die niet klaagt maar draagt in de community. Steek je graag de handen uit de mouwen en voel je je geroepen bij te dragen aan de wijk? Dan ben jij een echte IBO-er! Voor meer informatie kan je de brochure raadplegen.

Meld je hieronder aan om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij het IBO. Je zit nergens aan vast en kan zelf bepalen hoeveel tijd je kwijt bent en aan wat voor activiteiten je graag bijdraagt. 

externe partners

Wij zijn altijd op zoek naar externe partners om iets te betekenen voor bewoners van Zuidoost. Ben jij ook voorstander van het bevorderen van de inspraak en zeggenschap van bewoners in de wijk? En denk je dat jouw organisatie en het IBO van betekenis kunnen zijn voor elkaar? Sla dan de handen met ons ineen! Als ondernemer, organisatie of groot bedrijf ben je van harte welkom bij onze lobby-organisatie. We bieden je een groot netwerk en korte lijnen met mogelijke andere interessante partners. Daarnaast weten de buurtbewoners jouw bedrijf ook makkelijker te bereiken indien ze een beroep willen doen op jouw diensten en expertise. Als externe partner ben je een essentiële factor in het versterken van het fundament voor democratisering in de wijk. Vul het onderstaand formulier in om externe partner te worden van het IBO. Voor meer informatie kunt u de brochure raadplegen.

contact

Contact

E-mailadres: ibo@foranequalsociety.com 

Telefoonnummer: 06-55886650

Bezoekadres: Dubbelink 1, 1102 AL Amsterdam

Twitter feed is op dit moment niet beschikbaar.