Op 23 februari, 17:00 tot 18:30 presenteert Stichting FAES met trots de resultaten van het door hen opgezette intensieve muziek traject ‘Studiolab’. FAES heeft de handen in één geslagen met: Sony BMG, Gemeente Amsterdam en het Ministerie van Justitie en Veiligheid om de sociale weerbaarheid, creativiteit en kundigheid van de Bijlmer op authentieke wijze in kaart te brengen door de lens van 7 talentvolle jongeren; Samani (17, rapper), CJ (17, rapper), Nolivin (18, producer), Demelso (18, rapper) , Mosiah (14, producer), Emar (15, rapper) en Raymond (15, producer).
“Iedereen heeft een dromen – maar niet altijd de middelen of mogelijkheden deze te verwezenlijken.”
Over een periode van 6 maanden (september 2021 tot februari 2022) hebben de jongeren hard gewerkt aan het opzetten, uitwerken en het schrijven van een muziekalbum, onder begeleiding van professionals uit de industrie: Elisha Neizer (EANMUSIC), Leeroy (Zwart Licht), Elyah Neizer, Ocho & Ibs en muziekwetenschapper (Drs.) Nathan Kofi.
Tijdens deze processen hebben wij filmopnames en content geschoten van de grappige, leerzame, verbindende en vooral verdiepende leermomenten van het traject, om via deze wijze een inkijk te geven: ‘into the scene, behind the scenes’ – ‘de persoon achter de mic’ – ‘die jongen uit de buurt’ – ‘de dromer van de droom’. Van een weekend weg op schrijverskamp in Studio-Hotel “De Grauwe Kat” in Friesland, tot aan de voordeur van Dubbelink 1 (het Bindelmeer College) in Venserpolder; waar het hart van de buurt, de muziekstudio, en haar talenten zich berust.
Deze rapportage gaat niet enkel om de beelden en geluiden, maar om de intrinsieke waardes die worden gedeeld, en de discussies die worden gevoerd. Hoe het gevoel van community, cultuur, weerbaarheid en zeggenschap zicht vormt in de jeugdige geest, en via creatieve wijze wordt uitgedaagd hun realiteit van het leven uit te drukken via de streken van een pen, of beats en 808 drums.
Laten ons u meenemen in een visuele presentatie door de lens van de jongeren. Via beeld en geluid wordt het verhaal vertelt van passie, doorzettingsvermogen, verbinding, community en het geloven in jezelf.
Paneldiscussie & luistersessie:
We sluiten de avond af met een paneldiscussie & luistersessie volgens de FUBU principes (For Us, By Us). Waar één van de talenten leiding zal nemen om het gesprek te sturen en het publiek te betrekken bij algehele discussie die ons aan het hart gaan: De rol van muziek, hip-hop cultuur in Amsterdam Zuid-Oost, van UK-drill naar Amsterdam-drill. Evenals: de kracht en verbinding via het medium muziek, sub culturele eigenschappen; het aanstippen van de negatieve invloed van media en instituten tegenover straatcultuur en hiphopcultuur.
U bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan dit bijzondere event in het – Eye Museum, IJpromenade 1, te Amsterdam: Maandag 23 mei, Inloop – 16:45
Voor deelname meld je dan aan via het aanmeld formulier hier onder.